Cześć wszystkim fantastycznym entuzjastom Jaguara!!
PROSZĘ, POMÓŻCIE MI 😅
Po naciśnięciu przycisku wycieraczki działają, ale nie ma płynu.
Rozwiązywanie problemów, moje własne i warsztatu:
Pompa jest w porządku
Przewód płynu wolny od przeszkód
Kod usterki: U3002-81
To faktycznie wydarzyło się, gdy samochód był w naprawie blacharskiej. Zmienili reflektor po stronie pasażera, cały zderzak i przednią płytę nadkola po stronie pasażera. Pomyślałem, że coś zrobili, ponieważ pompa znajduje się z tyłu po tej stronie.
Teraz mówią mi, że muszę wymienić i kupić nowy CJB/BCM. Kosztuje to tutaj w Szwecji około 14 000 euro!!!
Wcześniej napotkałem inny błąd, w którym samochód i kluczyki straciły komunikację, gdy samochód był bez akumulatora, co udało im się naprawić za pomocą komputera. Podejrzewam, że teraz wydarzyło się coś podobnego. Kiedy kluczyki wypadły, mówili o wymianie skrzynki bezpieczników w bagażniku…
Czy jest tu ktoś, kto ma jakieś sugestie, które mogą mi pomóc?
Z poważaniem
Philip
PROSZĘ, POMÓŻCIE MI 😅
Po naciśnięciu przycisku wycieraczki działają, ale nie ma płynu.
Rozwiązywanie problemów, moje własne i warsztatu:
Pompa jest w porządku
Przewód płynu wolny od przeszkód
Kod usterki: U3002-81
To faktycznie wydarzyło się, gdy samochód był w naprawie blacharskiej. Zmienili reflektor po stronie pasażera, cały zderzak i przednią płytę nadkola po stronie pasażera. Pomyślałem, że coś zrobili, ponieważ pompa znajduje się z tyłu po tej stronie.
Teraz mówią mi, że muszę wymienić i kupić nowy CJB/BCM. Kosztuje to tutaj w Szwecji około 14 000 euro!!!
Wcześniej napotkałem inny błąd, w którym samochód i kluczyki straciły komunikację, gdy samochód był bez akumulatora, co udało im się naprawić za pomocą komputera. Podejrzewam, że teraz wydarzyło się coś podobnego. Kiedy kluczyki wypadły, mówili o wymianie skrzynki bezpieczników w bagażniku…
Czy jest tu ktoś, kto ma jakieś sugestie, które mogą mi pomóc?
Z poważaniem
Philip