Jaguar Forum banner
41 - 60 of 77 Posts

·
Registered
Joined
·
10,100 Posts
Did you enable Memory Seats?
Another FM told me this.was required in his X250 to make mirror dip work.
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter · #43 ·
i got it :)
My Mirrors dip in reverse :geek:
But i dont know exacttly what was the crucial change ;)

now, i have activated:
mirror dip in reverse --> active
Reverse mirror dip --> enabled
memory functionality --> with memory

--> configure new module PAM

then i realized that i have to activate the mirror dip in the clustermenu. Thats why i dont know exactly what change did acitve the dip. I only can say, when you do the same it should work. Perhaps less changes may be sufficient ;)

So the mirror on the passengerside dips down but i cant set the position of the dip.
There is an option "reverse mirror dip strategy" where i could selecet "not supported" and "fixed dip" on both settinngs, the dip is in the same posistion. When i change it while im in reverse --> shift in drive --> mirror goes up --> shift in reverse again --> mirror dips in the starting position and not in the selfdefinitioned position


I also have a great a achievement on the Sim Card.
I got the ICTP to show me the function "mobile Data" and "Wifi Hotspot".
I updated the TCU (telematic system) to the changes.
But the system doesn't react when i plug in SIM card. I think the system should ask the PIN of the SIM Card, but it doesnt.
I inserted a normal nano sim with an nano-to-micro adapter. The nano sim is telephon and data. I think i have read something that the JLR System only accepts data-only-sims. is this correct? Before I buy a data sim just for try, i wanted to ask you :)


by now, i have a problem that my itcp is in english instead of german. I can gange it in the menu and it will stay german for the drive. but when i stop the car, close it, open and start it again, the language is english again :( It is not willing to save the language. Everthing else (volume, tuner,...) is saved.
Do you have an idea what i screwed up?
 

·
Registered
Joined
·
4,317 Posts
The position of the mirror dip on my cars is set with reverse selected, then adjust the position of the mirror with the mirror adjust buttons. The car should remember the setting next time reverse is selected.
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter · #45 ·
The position of the mirror dip on my cars is set with reverse selected, then adjust the position of the mirror with the mirror adjust buttons. The car should remember the setting next time reverse is selected.
i tried this, but the mirror dont remeber the position :(
maybe its an extra change in CCF.

@ Cutlea:
Do you have memory seats?
Do you have edited CCF to get the mirror dip or was is already configured?
 

·
Registered
Joined
·
4,317 Posts
@ Cutlea:
Do you have memory seats?
Do you have edited CCF to get the mirror dip or was is already configured?
Both my cars have memory seats, but don't forget, have systems older than yours. I've not trusted myself with SDD.....yet, so no, I've not ventured to play with CCF editing.
 

·
Registered
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿X260 R-Sport in Aurora Red
Joined
·
12,887 Posts
new day, new knowledge....
Driver Drowsy:
I had an DTC with IPMA, so i clicked update new module IMPA --> there was the newest firmware already installed, so the updated didnt last 40 min rather only 5 minutes to configurate.
--> Driver Droswsy is now available in the Gaugemenu and stays selecetd :)

Mirror Dip:
I changed all 3 CCF options, but the mirrors wont dip. I also shift in reverse and adjust the mirror, but the mirror wont move while shifting between reverse and drive :(
I don't know what to to do next....

LKA:
LKA s now available in the Gaugemenu and stays selecetd. But the steering movment wont work. When i drive over a line, the LKA symbol in the gauge change from green to red but there is no counter-steer.
So i updated the power steering control module (takes about 5 mins) but there was no improvment.
I don't know what to to do next....
Tommy just a thought have you selected steer assist in the vehicle settings?
185821
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter · #48 ·
Yes of course :)
When I change it to steering vibrate, the steering wheel vibrates when I drive over a line.
But when I select steering assist, there is no reaction while driving over a line.
I have tested both sensitivity modes.
 

·
Registered
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿X260 R-Sport in Aurora Red
Joined
·
12,887 Posts
any DTCs?
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter · #50 ·
My wife and my son haven been discharged from hospital yesterday. So I have no time for next days to take care my Jag problems.
I will report when I have more time to play again :)

Does anyone know, why my ICTP forgets the language setting? It's a bit annoying when the cluster is in German and the centerdisplay is english...

And do you have a sim card installed at your Jags?
If yes, is it a data only card or a normal sim card for phone&data?
 

·
Registered
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿X260 R-Sport in Aurora Red
Joined
·
12,887 Posts
My wife and my son haven been discharged from hospital yesterday. So I have no time for next days to take care my Jag problems.
I will report when I have more time to play again :)

Does anyone know, why my ICTP forgets the language setting? It's a bit annoying when the cluster is in German and the centerdisplay is english...

And do you have a sim card installed at your Jags?
If yes, is it a data only card or a normal sim card for phone&data?
Glad to hear mother and baby are doing well :)
can‘t think why ICTP is changing language, I guess it‘s only done this since you’ve changed the ccf?
I don’t have ICTP only ICT so I has a built in sim for remote starting/location
I‘ve a slot in the boot that takes a sim but this is only to create a hotspot.
 

·
Registered
Joined
·
10,114 Posts
Enjoy your time with your wife and new son Tom, hope all remains well with them.
 
  • Like
Reactions: Gav

·
Registered
Joined
·
10,100 Posts
Glad they’re getting out and hope they are well.

Like Gav I have a built in SIM for Jaguar Remote and a SIM card holder in the boot for In-car WiFi.

I’m on ICT as well. With a broken SatNav SD card.
 

·
Registered
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿X260 R-Sport in Aurora Red
Joined
·
12,887 Posts
Yes of course :)
When I change it to steering vibrate, the steering wheel vibrates when I drive over a line.
But when I select steering assist, there is no reaction while driving over a line.
I have tested both sensitivity modes.
Just thinking about this, do you get one or two green lines either side of the car graphic (to Indicate the car has identified a line?)
also if drive deliberately over a line without signalling you might just get a red warning.
To test mine I make sure the line is green on the driver side then I slowly steer towards the line and only when you’re quite close to it does the correct you.
just a thought....
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter · #55 ·
Yes, i get the green lines.
When I drive over a line, the symbol changes to a red one (car crosses the lines).
There the Lanedepature warning still works (steering vibrates) the line recognition should be fine. But the steering motor won't do anything :)
By now, I don't have much time to spent playing in the car. There I have some other open things to check, I will start again soon.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Hi at all,
I'm Tommy from Munich, Germany. We have a black F-Pace 3.0d MY2017.
All in all its a great car but i wanted to upgrade it a little bit.
There the car haven't had the smartphonepack installed I did some research to retrofit it.
Short story:
--> USB UIP with 2 USB ports changed to one with USB, SIM and HDMI
--> installed wirering
--> some CCF edting
--> now I have Android Auto :)

Up to here eveything is fine.
But I thought i can do a bit more things by SDD.
So I tried to configure LaneKeepAssist (as shown in the thread from GAV), but no i have a lot of problems with my car.

What i have:
  • SDD on Win7 32b virtual machine (cracked one)
  • JLR VCI from diagnostic-associates
  • 25A CTEK Powersupply
  • logged in to developer mode (not on all pictures)

Everything in SDD is working except updating the modules.
When i try to update the module (Parking assist control module and the IPMA) i get an error A02 - transmission timeout.
View attachment 185544

View attachment 185543

The real problem is, that my PDC and my 360°surround cameras dont work now.
I have these DTCs:
View attachment 185545

Can anyone give me some hints, what i can try to solve the DTCs or what I can do against the transmisssion timeout error?
Is there a "Back to start" button, where i can reset all my modules?

What i have tried untill now:
  • I reversed my CCF editing (except the AndroidAuto) but SDD still wants to update the modules
  • I tried an old Win732b notebook with SDD, but its still the same error
  • I tried another VCI from diagnostic-associates (the J25334 DA-Dongle) --> same error
Hi at all,
I'm Tommy from Munich, Germany. We have a black F-Pace 3.0d MY2017.
All in all its a great car but i wanted to upgrade it a little bit.
There the car haven't had the smartphonepack installed I did some research to retrofit it.
Short story:
--> USB UIP with 2 USB ports changed to one with USB, SIM and HDMI
--> installed wirering
--> some CCF edting
--> now I have Android Auto :)

Up to here eveything is fine.
But I thought i can do a bit more things by SDD.
So I tried to configure LaneKeepAssist (as shown in the thread from GAV), but no i have a lot of problems with my car.

What i have:
  • SDD on Win7 32b virtual machine (cracked one)
  • JLR VCI from diagnostic-associates
  • 25A CTEK Powersupply
  • logged in to developer mode (not on all pictures)

Everything in SDD is working except updating the modules.
When i try to update the module (Parking assist control module and the IPMA) i get an error A02 - transmission timeout.
View attachment 185544

View attachment 185543

The real problem is, that my PDC and my 360°surround cameras dont work now.
I have these DTCs:
View attachment 185545

Can anyone give me some hints, what i can try to solve the DTCs or what I can do against the transmisssion timeout error?
Is there a "Back to start" button, where i can reset all my modules?

What i have tried untill now:
  • I reversed my CCF editing (except the AndroidAuto) but SDD still wants to update the modules
  • I tried an old Win732b notebook with SDD, but its still the same error
  • I tried another VCI from diagnostic-associates (the J25334 DA-Dongle) --> same error
Sorry to disturb you, I know you'll be very busy as father.. Congrats :)
It's Rustry from Spain, a new member and I don't introduce in the general forum becouse my car is an Evoque and not Jaguar, but I see you posted a sucessful retrofit smartphone pack..
I have been searching near of two weeks and can't find usefull information :(
Could you tell me were I can get information? Links or similar for how to wired the uip and this kind of usefull information??
About the interfaz, I'm thinking to buy the Vxdiag VCX SE (for JLR), not sure...
I'll be very gratefull if can help me :)
Thank you!!!
 

·
Registered
Joined
·
10,114 Posts
Welcome to the forum Rustry, don't worry about not having a Jaguar, all are welcome here.. even bmw drivers... :D

We even have a section just for Evoques!

Pictures of your car and an introduction will always be welcome.

Hopefully @Tomcar will see this and be able to help you.
 
  • Like
Reactions: Rustry

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter · #58 ·
Hi Rustry,
Welcome on board.

i can make a short write up the next days.
First i have to get my HDD back to work. By now i have AndroidAuto with googlemaps but no internal Navigation which i can display on the speedo and the HUD.

If you only need Android Auto, you probably dont have to change any hardware. I heared that the CCF change must be sufficient.

For Apple Carply you have to change the UIP in the middle armrest to a higher version with HDMI/SIM. Additionally you have to install a wire from that UIP to the IMC in the boot of the car.
The wire is very expensive (~160€) and did take about 6 weeks till i got it from the dealer.

What kind of hardware do you have?
ICTP?
what uip (that thing with the USB ports :) ) in the armrest?

Here is a small foretaste of the wire installation :)
The blue wire is the new one
186585


186586
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Hi Rustry,
Welcome on board.

i can make a short write up the next days.
First i have to get my HDD back to work. By now i have AndroidAuto with googlemaps but no internal Navigation which i can display on the speedo and the HUD.

If you only need Android Auto, you probably dont have to change any hardware. I heared that the CCF change must be sufficient.

For Apple Carply you have to change the UIP in the middle armrest to a higher version with HDMI/SIM. Additionally you have to install a wire from that UIP to the IMC in the boot of the car.
The wire is very expensive (~160€) and did take about 6 weeks till i got it from the dealer.

What kind of hardware do you have?
ICTP?
what uip (that thing with the USB ports :) ) in the armrest?

Here is a small foretaste of the wire installation :)
The blue wire is the new one
View attachment 186585

View attachment 186586
Thank you!!

Wow... good photos
My car doesn't have navigation either but I'll be content with Android or Carplay. It has the original InControl Touch of 10,2"...
I had try to install SmartPhone pack or wherever with my dealer but no way...

At this moment I know for sure that I have to change my current UIP Low Line, the wire from the new UIP to the IMC (I will confirm location of that device in Evoque), and update CCF to activate Smartphone pack (I'll see how..)
If can find me the cable model you bought (6 weeks to arrive not bad 😅)... but When you can... the first is the first ...in the meantime I will be searching and buying de UIP
Thank you!!
186610
186611
 
41 - 60 of 77 Posts
Top